Büyük kedilerin içinde en büyüğü olan kaplan, büyük gücün ve iktidarın sembolüdür.
Bu canlılar gizlenme ustalarıdır. Bu yırtıcılar avlanırken gizlenme yeteneklerine güvenirler. Jaguar dövme desenleri gizemi ve çekiciliği ifade eder.
Güçlü bedeni ve ölümcül iğnesiyle tanınan akrep gelecek tehlikelerin veya zor dönüşümlerin habercisidir.
Genelde ejderha dövmesi uzun ömür, bilgelik, sonsuzluk ve dünyalar arasında dolaşabilmeyi simgeler. Dragonun iyileştirici güçleri olduğuna inanılır.
Dövme yaptırmak istedikten sonra, karşımıza çıkan sorulardan ikisi dövme modeli ve dövme için uygun yer seçimidir. Dövmeyi nereye yaptırsam dediğimiz zaman iş ciddileşmiştir ve bu konuda çok hassas davranılması gerekmektedir. Eğer bu konuya gereken hassasiyeti ve önemi vermezsek yaşamımızın herhangi bir döneminde yaptırdığımız dövme ya da dövmelerimiz bize bir sorun olarak geri dönecektir. Peki, ne gibi sorunlar yaşayabiliriz bu konu hakkında? 
Bazen kalabalığın içinde bakışların odağı olmak, bazen iş görüşmelerinde…
Dövmeci Ankara denildiğinde ilk akla gelen sanatçılardan biri olan Hakan Özyakup 1996 senesinde amatör olarak dövme macerasına başlamış olup, 1999 yılında ilk profesyonel stüdyosu olan Tattoo Max ile Antalya ilinde hizmet vermeye başlamıştır. Daha sonra 2010 yılının Ekim ayında Ankara’ya taşınarak Ankara’nın elit semtlerinden biri olan Tunalı Hilmi Caddesi Bestekar Sokakta yeni dövme stüdyosunu açmıştır. Dövmeci Ankara gibi şehirlerde de bu mesleğin başarılı bir…